Friday, July 11, 2008

N2gu nagu peedi, aga r66msal peedil!

k2isime t2na rannas ja j2ime sinna liiga pikaks ajaks! mu n2gu on t2itsa 2ra k6rbenud, v2ga jube. loodan, et kauaks ta nii ei j22. aga nyyd siis k6igest j2rgemooda.
lubasin, et kirjutan l6bustuspargi p2evast ja ka eilsest v6iks veidi pikemalt r22kida.

09.07.08 kolmap2ev, l6bustuspark

jah, terve p2ev l2ks selle tegevuse alla. k2isime tibidabo l6bustuspargis, mis asub siin samas barcelona 22realal m2e tipus. teekond sinna kujunes meil p2ris vaevaliseks, sest me ei suutnud kuidagi seda "tramvia blau"d yles leida, mis pidi meid m2kke viima. niisiis k6mpisime me v2hemalt pool teed sellest jala. l6puks j6udsime poolele m2ele, kust viis edasi juba j2rgmine tramm, sel juhul siis juba spetsiaalselt l6bustuspargi kylastajatele m6eldud j2rsust m2ekallakust yles viiv s6iduriist.

vaade sealt m2e otsast oli lihtsalt v6rratu. terve barcelona laiub sealt sinu ees. yhest otsast teiseni v2lja. ka atraktsioonid olid lahedad. tibidabo ei ole kyll nii suur kui n2iteks port aventura oli, aga selle eeliseks on, et j2rjekorrad on poole v2iksemad.
k6ige vingem /hirmsam atraktsioon kujutas endast j2rgmist- hiiglasliku kraana otsas t6stetakse neli inimest korraga k6rgele 6hku ja siis lastakse kraana ots lihtsalt lahti ja sa saad yhe v6imsa vabalangemise kogemuse. tavalisest vabalangemistornist erines ta selle poolest, et seal langesid sa nagu kaarega kylje pealt, mitte otse alla. aga m6nes m6ttes oli tunne niimoodi isegi veel vingem. veel k2isime p6rkeautodel ja 6udustemajas ja veeatraktsioonil ja aladinil ja vaaterattal ja ohjah igal pool veel. kui timm j22tist ostis, siis ta v6itis endale rannapalli (selle ma t2na puhusin t2is ja ulpisin vahemeres).

olime seal kuni pargi sulgemiseni ja siis kiirustasime ruttu randa, kus prantslase remy ja poolaka wojtekiga kokku saime. r22kisime veidi juttu, j6ime sangriat ja siis nemad l2ksid klubisse. kuna meil aga selleks soovi ei olnud(v6i noh minul ja seet6ttu ei saanud ka timm minna), siis j2ime me randa. istusime seal veel veidi, nautisime melu ja s6itsime siis bussiga koju. muide, bussis ma j2in magama ja kolksatasin kaks korda oma parema silmaga vastu akna22rset osa. siiamaani on see koht valus, hea seegi, et yles ei paistetanud.

10.07.08 neljap2ev

see p2ev moodus meil j2rgmiselt- hommikul 2rkasime kella 11 paiku ja panime kiiruga end valmis, et j6uda kella yheks remy ja wojteki juurde l6unat sooma. k2isime ruttu veel poest l2bi ja ostsime kylakosti ning seej2rel teele! wojtek tuli meile girona metroojaamas vastu. l6una oli tore.
prantslaste kombekohaselt j6ime k6igepealt kerget aperatiivi, seej2rel s6ime tuunikala salatit maisi ja salati(lehtede)ga, siis saabus pearoog ehk riis l6hega ja l6puks magustoiduks banaane.
peale kahte tundi tulime aga tulema, sest oli vaja veel shoppama j6uda.

ostsime paar s2rki, seelikut. need aga teevad nyyd kotid veel eriti raskeks ja asjad ei taha h2sti 2ra mahtuda, nii et peab yhte kilekotti lisaks suurele seljakotile veel k2es kandma. 2kki peaks osad riided kellelegi 2ra annetama?

6htul saime j2llegi oma s6pradega rannas kokku. wojtek, kes on fotograaf tegi veidi pilte..merest ja koristusautodest ja minust. timm ja remy r22kisid muusika teemal.
me olime parasjagu wojtekiga eemal, kui kaks maroko tyypi remy ja timmiga juttu l2ksid r22kima. mina vaatasin kohe kaugelt, et need on raudselt mingid vargad, aga millegi p2rast ma ikkagi lootsin, et meie poisid on nii t2helepanelikud, et nad saavad ise sellest aru ja ma ei pea minema sinna vahele segama. valesti lootsin. timmilt varastati osavalt telefon 2ra. aga 6nneks oli vana telefon, nii et v2ga hullu ei ole sellest. tal oli lihtsalt muusika seal peal, mida ta enam kuulata ei saa. vaene tema, peab nyyd minu pleierist tulevaid lugusid taluma.

p2rast vargusaktsiooni ei lasknud me oma tujul siiski veel langeda ja l2ksime jalutama. tegime pika ringi l2bi port velli ja ymber columbuse kuju ja mooda ramblast. timm oli v2sinud, niisiis tema l2ks columbuse kuju juurest juba bussi peale. meie kolmekesi veel jalutasime edasi. ramblal n2gime prostituuti, kes remyl kaelast kinni haaras ja talle oma teenuseid pakkus, samuti yhte wojteki tuttavat keskkooli ajast poolast. maailm on ikka v2ike!
l6puks jalutasime nende korterisse ja veetsime seal aega. ma ei hakanud enam oosel bussiga koju minema, ootasin hommikuse metroo 2ra.

11.07.08 reede, see on t2na, t2hendab, ma olen l6puks ometi oma kirjutamisega graafikus!!

nagu mainitud 2rkasin hommikul meie uute s6prade korteris. tegin seda juba vara, et kindlasti ilusti koju j6uda, et asjad pakkida ja 12.30 rongi peale minna, mis pidi meid 9 tunniga san sebastiani viima.
k6ik l2ks plaanip2raselt, kuni sinnamaani kui ma hakkasin jaamas pileteid ostma. selgus, et k6ik piletid olid sellele rongile juba v2lja myydud. seej2rel selgus, et ka 6htul kell 22 v2ljuvale rongile on k6ik piletid otsas. ja ka homsele esimesele rongile. l6puks saime piletid homme 6htul v2ljuvale rongile.

niisiis tuleb v2lja, et kaks p2eva tuleb meil veel kuidagi barcelonas 2ra sisustada. oma toa sants estacio juures andsime me juba 2ra ja kolisime v2lja, niisiis hetkel oleme ulualuseta. ega sellest v2ga hullu muidugi ei ole, sest v2ljas on nii soe, et lageda taeva all v6ib magada kyll, iseasi, et rannas on ikka kole palju vargaid. esimene m6te oli muidugi, et kysime remylt ja wojtekilt, kas saame nende juures oobida, sest nad lahkuvad alles homme, aga wojteki telefon on terve p2eva k6nepostis olnud, nii et ilmselt on tal see v2lja lylitatud v6i aku tyhi. loota v6ib, et ehk ta lylitab oma telefoni millalgi ikkagi sisse ja saame ta k2tte, sest lihtsalt nende ukse taha passime minna ja oodata, millal nad peaksid saabuma on ka natuke tobe/m6ttetu. kuna nad ei tea meie ootamatust soovist nende juures peatuda, siis nad v6ivad vabalt kella neljani oosel linna peal pidutseda ja siis me passiks lihtsalt tyhja. niisiis, me ikkagi otsustame praegu ilmselt ranna kasuks.

appi, mu n2gu p6leb. t6siselt. kuidas ma kyll ei taibanud n2kku ka p2ikesekreemi panna, igale poole mujale ma toppisin seda kyll, aga n2gu ununes millegi p2rast 2ra. prillid on ka p2he p2evitunud. niisiis, nagu m6istsite juba ilmselt, siis t2nase p2eva veetsime me rannas, seej2rel k2isime soomas seal buffet's, kus eelmiselgi aastal minu synnip2eal sai k2idud. s6ime k6hu korralikult t2is ja tulime 2hkides ja puhkides nyyd siia netipunkti(sant pere mitja t2nava omasse). varsti ilmselt l2heme siis edasi kuhugi.. nende kottidega on lihtsalt nii raske liigelda, ma ei kujuta ette, kuidas me seal m2gedes seda teha peaksime suutma, kui juba kilomeeter linnas k6ndimist v6tab t2iesti l2bi. peame ikka osadest asjadest kuidagi lahti saama v6i nad kuhugi hoiule andma.

No comments: