Wednesday, October 29, 2008

Huvitavaid ametiposte.

Mehhiko on suur riik, aina kasvava elanikkonnaga. Tootute protsent on siin tohutu. Kurb aga t6siasi on, et k6igile lihtsalt ei j2tku korralikke tookohti. Niisiis on inimesed tihtipeale sunnitud endale ise tookohti leiutama.

Jube lahedad on need v2ikesed troonid, mida v6ib kohata igal t2navanurgal, vanamehed kui kuningad nende otsas istumas.Tegelikult on neil aga otstarve ka. Nimelt on need yles pandud kingade puhastamise eesm2rgil. Oma kingi lasevad puhastada ainult mehed ja ka puhastajad on ainult mehed. J2llegi yks too, millega paar(kymmend)tuhat inimest oma igap2evast leiba teenib.

Teine huvitav tooots, mille inimesed endale ise v2lja on m6elnud kannab "autovalvaja" nime. Kui reede v6i laup2eva 6htul klubisse v6i kohviku tahad minnaning enne seda autole parkimiskohta otsid, kohtad neid "autovalvajaid" igalpool. Missiis, et sa pargid oma auto lihtsalt kuhugi k6rvalt2navale, kus justkui ei peaks parkimise eest midagi maksma. "autovalvaja" astub ligi ning sirutab k2e ette. Ta lubab su autot valvata niikaua kunioma toimetused saad 2ra toimetatud. Ja eks mis siis muud kui maksad. Mitte kyll palju ja kindlasti v2hem kui parklas, aga siiski. Aga inimestel on tood h2dasti vaja.

Siis leidub veel n2iteks siin t2navazongloore. Kui keskp2eval on palju liiklust ja autod ummikutes seisavad, siis astub teie ette m6ni tuleleeke neelav ja 6hkuloopiv mehhiklane, kes kiiresti oma numbri esitab, samal ajal kui valgusfoor punast tuld n2itab. Ja enne veel kui tuli j6uab roheliseks minna, jookseb ta k6ik l2hedalasuvad autod l2bi ning teenib j2llegi m6ne peeso oma etenduse eest.

Sama ajahetke, ootamist punasevalgusfoori taga, kasutavad ka aknapesijad. Nad hyppavad ruttu ligi, pritsivad su esiklaasi puhastusvedelikuga kokku ja k2rmesti t6mbavad selle siis lapiga yle. Ei loe, kas sa soovid teenust v6i vehid k2tega eituse m2rgiks, nad teevad seda ikka. Ja isegi kui sa ei soovinud aknapesu, siis l6puks sirutad ikka k2e paari peesoga aknast v2lja. Pesija t2nab t2nulikult, ning kiirustab veel enne rohelise tule syttimistj2rgmise auto poole.

Leidub ka muusikuid. Nad kannavad endaga kaasas enamasti kitarri v6i bandzot, millega nad siis m6nda kohvikusse v6i baari sisenevad. K2ivad lauldes yhe laua juurest teise juurde ja esitavad paar tyypilist mehhiko ballaadi. Enamasti j22vad nad kyll suurema t2helepanuta, kuid alati leidub ikkagi m6ni lahke inimene, kes neile peeso v6i kaks pihku vajutab.
Lillemyyjad ja 6hupallimyyjad. Neid leidub k6ikjal. Eriti aga muidugi 6htuti ja n2dalavahetuseti. K2iakse paarikese juurest paarikese juurde ja keelitatakse noormehi oma neidudele 6isi kinkima. Yhel p2eval kohtasime yht eriti pyhendunud lillemyyjat. Olime neljakesi pargis, pidasime inglise keele tundi. Mina, kaks tydrukut ja yks poiss. Lillemyyja astus ligi ja kysis kas soovime lille osta. Laususime, et kahjuks seekord mitte. Siis kysis ta meie seltskonna ainsalt meeshingelt, et kas too ei tahaks neidudele kingitust teha. Ta vastas, et tahaks kyll, aga raha ei ole. Lillemyyja teatas, et sellest pole hullu, ta v6ib ju siis meilt tydrukutelt raha laenata. Seekord j2id siiski lilled otsmata.

Teeparandajad. Mehhikos leidub palju v2ga halvas olukorras ja augulisi teel6ike. Niisiis on nende teel6ikude juurde s2ttinud end mehed, naised, vahel terved perekonnad. J2llegi, kui on palju autosid ja nood ummikus seisavad, siis samal ajal siblivad autode vahel ringi need teeparandajadja lykkavad mulla, liiva v6i kiviklibuga teel olevaid auke kinni.T2nut2heks mugavama ja v2hem hyplikuma s6idu eest annavad siis autojuhid neile veidi raha.

Oletame, et istud bussijaamas bussi peale ning tahad teise linna s6ita. Bussiterminali v2rava juures hyppavad bussi peale kaks-kolm myygimeest,et myya raamatuid, sooki, jooki, tooriistu v6i tuumapomme. Yksk6ik mida, peaasi et ostetaks.

Loomulikult leidub veel ka igat muud tyypi ja igas vanuses myygimehi/naisi/lapsi. K6ik pyyavad midagi myya, sest k6iktahavad syya, tahavad riideid kanda, tahavad oma lapsi kooli saata, tahavad elektriarvet maksta, tahavad ellu j22da. Sellegipoolest on vahel p2ris muhe vaadata, milliseid ameteid inimesed suudavad endale v2lja m6elda.

1 comment:

Kiku said...

Nagu päris filmis kohe. :D